Dificultate: medie

Ingrediente:

    1 kg carne macra 3 cepe mijlocii 1 lingura ulei 2 morcovi mustar piper cimbru boia dulce boia iute 2 foi de dafin 3 pahare cu vin sec 3 linguri cu bulion 1 pahar cu apa sare

Mod de preparare:

Carnea macra se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia dulce si boia iute si se lasa la macerat o jumatate de ora. Ceapa si morcovii se taie rondele si se aseaza intr-o tava. Se face un sos din apa, vin și bulion, din care adaugam 3/4 in tava. Carnea se unge cu mustar, usturoiul se taie bucatele si se agauga amandoua in tava. Adaugati foile de dafin si introduceti la cuptorul incins cam o ora. Cand observati ca a scazut sosul, intoarceti friptura si completati cu restul de sos. Cand este gata, se scoate, friptura de porc se taie felii subtiri si se tine la cald.