IN ACEST ARTICOL:
O mancare traditionala simpla si savuroasa

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 250 g fasole uscata
  • 350 g ciolan afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 g telina
  • 1 ardei gras
  • 5 -6 rosii (iarna suc de rosii si 1 lingura de bulion)
  • patrunjel verde tocat
  • sare, 3 linguri ulei

Mod de preparare:

Pentru a pregati ciorba de fasole boabe mai repede este bine sa punem la inmuiat cu o seara in urma fasolea boabe in apa rece. Fasolea boabe se pune la fiert in apa cu un varf de lingurita bicarbonat de sodiu, apa care se va varsa dupa ce fasolea a fiert 5 minute. Astfel ciorba de fasole nu va mai balona. Fasolea boabe se pune apoi din nou la fiert cu 2 litri de apa rece. Se lasa sa fiarba 15 minute apoi se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul, telina, ciolanul si ardeiul taiate marunt. Se lasa ciorba pe foc pana cand fasolea este complet fiarta si se pun rosiile curatate de coaja si taiate, uleiul si sarea. Se lasa pe foc inca 10 minute sa fiarba rosiile, apoi se stinge focul, se presara peste ciorba de fasole o mana de patrunjel verde tocat si se acopera. Se coc cateva painici in forme cilindrice sau chfile, se taie un capacel din partea de sus, se scobeste miezul, dupa care se toarna ciorba.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri