O reteta savuroasa de prajitura Dobos

Inainte de a posta aceasta prajitura, vreau sa va spun ca, pana ce m-am hotarat practic, sa inventez o reteta pt. prajitura dobos, am tot incercat diferite retete de dobos, dar nici una nu avea gustul acela ciocolatos, care il stim cu totii din copilarie, ci doar gust de unt, cacao, sau orice altceva. De aceea, incercati aceasta reteta de dobos, si promit ca nu o sa va para rau.

Foi:

  • 500g faina
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de miere
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 lg amoniac
  • sare

Se cerne faina, se adauga margarina tinuta la temperatura camerei, zaharul, mierea , oul batut bine, lg de amoniac, laptele si sare. Se amesteca bine ingredientele, iar aluatul obtinut trebuie se fie, gen, aluat de cornulete , din care se face un sul, pe care il impartin in sase bucati egale. La mine nu erau prea egale dar asta e! Le-am egalat dupa ce am montat prajitura.

Folosim foi de copt, care le ungem cu ulei; aluatul se intinde in foi dreptunghiulare cam de 2 mm grosime si se coace pe fundul tavii, cam 13 min. Apoi le lasam la racit. Atentie cu foile, se crapa usor!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Crema (cea mult asteptata):

  • 8 galbenusuri sau 4 oua intregi
  • 200g faina
  • 400g zahar, zahar vanilat
  • 300g ciocolata 85% cacao
  • rom
  • 400g unt 85% grasime
  • 600ml lapte dulce
  • cacao neagra dr oetker
  • zahar vanilinat, sau vanilie pura

Dar sa va spun modul de preparare :

- albenusurile se freaca cu zaharul si z. vanilat pana se deschid la culoare.


- separat faina se amesteca cu cacaua
- apoi se pune laptele peste faina si se amesteca bine,inainte de al pune pe foc , ca sa nu faca cocoloase
- se torn si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune pe foc mic, si se invarte continu pentru a evita prinderea cremei de vas
- ciocolata se rupe in bucati mici sau se da prin razatoare
- cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc, si il lasam la racit cam 15 min.
- adaugam ciocolata si amestecam bine pana la dizolvare
- cand s-a racit complet, adaugam untul si esenta de rom si e gata cremaaaa!

Trecem la asamblare: o foaie ,crema o foaie, crema...... pana la a 6-a foaie.... apoi pudrati cu cacao sau faceti o glazura de ciocolata.

Pofta buna!

Pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com puteti regasi multe alte retete delicioase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri