Prajitura "Figaro" e tocmai o astfel de reteta. De facut la o sarbatoare care vine pe fuga si trece in galop. Asadar, sa-l cunoastem pe Figaro. Nu cel din opera, ci prajitura.

Recunosc. Mi-e tare greu sa scriu constant in blog. Serviciul imi ia mai tot timpul. Tot ce pot promite e ca nu voi abandona, si ca ma voi stradui ca daca tot ajung rar, macar sa aduc noutati, creatii, idei ingenioase si rapide.

Ingrediente:

Pentru blat


  • 100 gr ciocolata 55-75% cacao
  • 100 ml frisca nebatuta sau 80 gr unt si 30 ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • 350 gr faina

Pentru crema

200 gr ciocolata alba
300 ml frisca
30 gr unt
60 ml lichior de cocos sau pina colada

Pentru decor

400 gr nuci sau bomboane Raffaello

Cum se face?

1. Blatul: rupe ciocolata in bucati, adauga frisca, sau untul si laptele si lasa pe bain marie pana s-a topit ciocolata; apoi adauga unul cate unul ouale, apoi zaharul, praful de copt, zaharul vanilat si la sfarsit faina; trebuie sa obtii o coca mai consistenta, dar fluida, din care vei coace 2 foi in tava;
2. Crema alba: rupe ciocolata alba in bucati si pune-o pe bain marie impreuna cu untul si pina colada sau lichiorul de cocos; dupa ce s-a topit, adaug-o doar calduta in frisca batuta spuma tare.
3. umple foile si pune de-asupra un strat de crema; peste crema aseaza bomboanele sau "nucile" si decoreaza cu ciocolata amaruie topita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul klausburger.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri