12:02, 8 Februarie 2011 publicat în Retete culinare

Daca mai sunt nostalgici ale vremurilor trecute, acum va aduc un gust de aminitre din copilarie, halvita aceea care se intindea de ne mozoleam pe la gura, dar care era printre cele mai bune dulciuri de pe piata la momentul respectiv.

Reteta este una super simpla si care se face imediat, trebuie doar sa aveti mare grija la indicatii si cantitati.

Ingrediente:

Citeste si:
7 Cosmetice naturale cu miere și lăptișor de matcă
7 Cosmetice naturale cu miere...
  • 175g miere(de preferat de salcam si nu poliflora ca e mai putin aromata)-cam jumatate de cana
  • 300g zahar-o cana cu varf
  • 2 linguri de apa
  • 1 albus
  • cam o mana de nuci/alune/fistic/cereale etc

Mod de preparare:

Punem la foc intr-o oala zaharul, mierea si cele 2 linguri de apa, si le lasam aproximativ 10 minute pana se topesc si formeaza un sirop, iar cristalele de zahar nu se mai simt.
In acest timp batem albusul de ou cu un varf de sare sa se lege bine si il turnam peste siropul fierbinte si amestecam de jos in sus cu miscari circulare apoi mai energic pana se formeaza o crema albicioasa.
Presaram nucile si amestecam, dupa care le turnam intr-o tava, eventual pe niste foi de napolitana (eu nu am avut).
Si dam la frigider cateva ore bune sa se intareasca.
Atentie! Sa nu exagerati cu mierea, eu am pus prea multa miere si a ramas cam moale, mai bine puneti mai putina.
O seara faina!

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...

Multe alte retete delicioase puteti gasi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri