IN ACEST ARTICOL:
Nu sunt bune, sunt foarte bune! Raul a spus ca seamana la gust cu ciocolata Milky Way, despre care si eu cred acum, dupa ce-am mancat din bomboanele astea, ca e tare buna. Eu nu-mi aminteam,dar totusi Milky Way are zahar si lapte si oua, rau-rau-rau. Faceti bomboanele astea, zic!

O reteta delicioasa recomandata de Ana Ghica

Poate va gandeati ca azi va las fara o reteta noua. Si va inselati amarnic, stimati telespectatori si drage telespectatoare! Ceea ce nu inseamna ca apuc eu cumva sa scriu pe blog in fiecare zi, caci nu sunt de 3 ori femeie ca sa pot sa le fac pe toate cate imi propun! Ce inseamna doar ca azi mai publicam ceva! Si nu orice ceva, ci niste bomboane excelente, care urmeaza o reteta publicata mai de demult de Ina.

Sa vedeti cum a stat treaba. Noi aveam de multa vreme in casa pasta de cacao, care arata asa ca un lingou mare, caci ambalajul e auriu, iar inauntru este ca un baton mare de ciocolata. Daca il gusti e ca si cum ai manca ciocolata cu adevarat, dar una care n-are pic de indulcitor. Deci nu prea buna, ca s-o zic pe romaneste. Si desi o aveam de mult, nu facuseram nimic cu ea, pentru ca la torturi si bomboane puneam unt de cacao. Insa am descoperit reteta aceasta a Inei, care scria negru pe alb ca se pune pasta de cacao si, cum proprietatile mirobolante i le stiam deja, I gave it a try.

Mai intai sa ne lamurim ce e pasta aceasta. Este materia maronie produsa din rasnirea boabelor sau nibs-urilor de cacao, in stare cruda. Untul de cacao natural care se afla in boabe se topeste in timpul rasnirii astfel ca boabele devin aceasta pasta, care in engleza se numeste liquor, desi nu contine niciun strop de alcool! Pasta de cacao este precursoarea ciocolatei, a untului de cacao, a pudrei de cacao si a tuturor celorlalte produse de ciocolata.

Ia sa vedeti ce a precurs la mine acasa:

Ingredientele sunt:

  • 1 cana de pasta de cacao rasa
  • 1 cana de fulgi de cocos bio
  • 1/2 cana de miere
  • 3 linguri generoase de unt de cocos
  • 1/2 lingurita de vanilie praf bio
  • un praf de sare himalayana
  • 2-3 linguri de apa.

Cea mai grea operatiune a fost razuirea cremei de cacao, care are o textura destul de dura, dar pana si asta nu mi-a luat mai mult de 5 minute. Se da deoparte si se topeste untul de cocos, la o temperatura de pana la 40 grade Celsius, ceea ce inseamna ca puteti s-o faceti fie in deshidrator, fie intr-un bain marie cu apa calduta. O data terminata si aceasta operatiune, toate ingredientele de mai sus le-am pus in blender, cu cele mai lichide la inceput ca sa nu stresam prea mult device-ul electric si vruuuuuuum.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri