O prajitura venita din traditia germana. Se face rapid, usor, este ieftina si extrem de gustoasa. Este una dintre cele mai gustoase prajituri cu mere pe care eu una le-am facut sau le-am gustat vreodata.

O reteta delicioasa recomandata de Lacrima Andreica

Ingrediente:

Pentru blat

  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte caldut
  • 15 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr nuci macinate
  • 8 mere potrivit de mari
  • 8 batoane de scortisoara
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura gris

Cum se face?

1. In galbenusuri adaugi pe rand, cate o lingura de zahar, una de lapte si una de ulei amestecand bine dupa fiecare pana cand ai incorporat toate aceste ingrediente;
2. Adaugi zaharul pudra, praful de copt si faina in ploaie si amesteci cu grija sa nu se faca cocoloase;
3. Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
4. Scoti doar cotorul din mere, cu grija sa nu se rupa si umpli locul ramas gol cu un baton de scortisoara si cu nuca amestecata cu pesmet si gris;
5. Pui merele intregi in aluatul asezat deja in tava, la distanta de aproximativ 2 cm intre ele;
6. Pui prajitura la cuptor si o lasi sa se coaca; dupa ce aluatul s-a copt, scoti prajitura din cuptor si presari zahar vanilat peste partile din mere care au ramas in afara aluatului deja crescut; mai lasi la cuptor pentru inca max. 5 minute.
7. Se serveste calda sau rece.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mixit lansează cel mai mare calendar de Advent de până acum Traieste din plin magia iubirii! Vara asta te răcorești cu noile sortimente de siropuri YO fără zahăr

Pofta buna!

Alte retete foarte interesante puteti gasi pe blogul klausburger.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri