Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 portocala
- 150 g zahar
- 150 g unt
- 2 lingurite zahar vanilat
- 3 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 250 g faina
Mod de preparare:
Portocala se rade de coaja. Apoi se stoarce sucul (ar trebui sa rezulte intre 50-70 ml suc). Untul se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga: ouale, sucul si coaja de portocala, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca. Ungem formele de briose cu unt. Asezam aluatul in forme, astfel incat sa ocupe 2/3 din forma. Se coc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 20 de minute. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă