O prajitura simpla si gustoasa

Timp de preparare: cca 45 minute - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 200 g unt sau margarina,
  • 3 oua,
  • 200 g zahar,
  • esenta sau un plic de zahar vanilat,
  • 200 g faina,
  • o lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie,
  • 1,5-2 kg prune coapte,
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare:
1.Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul la viteza maxima, se adauga si esenta sau zaharul vanilat, se incorporeaza cate un ou, se stinge amoniacul cu suc de lamaie sau un strop de otet si se adauga si el si la urma se toarna presarata faina. Se omogenizeaza bine amestecul apoi se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetatat cu hartie de copt.

Citeste si:
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...
Șapte preparate tradiționale...
2.Se curata prunele, se spala, se sterg , se injumatatesc apoi se scot samburii.
Prunele se aseaza cu coaja in jos, peste aluatul din tava si se da tava la copt, cca 30 minute, la foc potrivit, pana se rumeneste usor. Se taie prajitura in patrate, dupa ce s-a racit si dupa ce am pudrat-o bine cu zahar vanilat.
Pofta buna!



O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)

Citeste si:
POVESTEA CADOURILOR ÎNCEPE CU SABON - Aroma unui Crăciun fastuos
POVESTEA CADOURILOR ÎNCEPE CU...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri