Timp de preparare: cca 45 minute - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 200 g unt sau margarina,
- 3 oua,
- 200 g zahar,
- esenta sau un plic de zahar vanilat,
- 200 g faina,
- o lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie,
- 1,5-2 kg prune coapte,
- 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
1.Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul la viteza maxima, se adauga si esenta sau zaharul vanilat, se incorporeaza cate un ou, se stinge amoniacul cu suc de lamaie sau un strop de otet si se adauga si el si la urma se toarna presarata faina. Se omogenizeaza bine amestecul apoi se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetatat cu hartie de copt.
Prunele se aseaza cu coaja in jos, peste aluatul din tava si se da tava la copt, cca 30 minute, la foc potrivit, pana se rumeneste usor. Se taie prajitura in patrate, dupa ce s-a racit si dupa ce am pudrat-o bine cu zahar vanilat.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!