Timp de preparare: 55 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 300g sparanghel
- 40 g.unt,
- 1ceapa medie
- 4 dl. supa de legume,(poate fi si din cubulet),
- 30g.migdale feliate,
- 2 cesti de lapte
- 40g. faina,
- frunze de telina verde,
- sare,
- 1/2 lingurita cimbru,
- piper alb macinat;
Mod de preparare:
1.Se spala sparanghelul, se taie 2 cm.din fiecare bucata(varfurile) si se pun la fiert in apa cu sare. Resturile de sparanghel se toaca marunt si se fierb in supa. Cand sunt bine fierte, se paseaza manual sau cu mixerul(blenderul).
2.Puneti migdalele uscate la prajit, la foc mediu. Cand s-au prajit, lasa-ti-le sa se raceasca si apoi le taiati pe jumatate.
3.Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa. Se adauga treptat faina, amestecand in continuu.Fierbeti timp de doua-trei minute pana se ingroasa, amestecati cu piureul, adaugati sare, piper si lapte. Se serveste fierbinte cu garnitura de sparanghel si migdale feliate.Insotim supa cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Marinela Elena Filip (marispsy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară