Timp de preparare: 55 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 300g sparanghel
- 40 g.unt,
- 1ceapa medie
- 4 dl. supa de legume,(poate fi si din cubulet),
- 30g.migdale feliate,
- 2 cesti de lapte
- 40g. faina,
- frunze de telina verde,
- sare,
- 1/2 lingurita cimbru,
- piper alb macinat;
Mod de preparare:
1.Se spala sparanghelul, se taie 2 cm.din fiecare bucata(varfurile) si se pun la fiert in apa cu sare. Resturile de sparanghel se toaca marunt si se fierb in supa. Cand sunt bine fierte, se paseaza manual sau cu mixerul(blenderul).
Pregătirea de primăvară: 3 proceduri care reduc stratul adipos și...

2.Puneti migdalele uscate la prajit, la foc mediu. Cand s-au prajit, lasa-ti-le sa se raceasca si apoi le taiati pe jumatate.
3.Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa. Se adauga treptat faina, amestecand in continuu.Fierbeti timp de doua-trei minute pana se ingroasa, amestecati cu piureul, adaugati sare, piper si lapte. Se serveste fierbinte cu garnitura de sparanghel si migdale feliate.Insotim supa cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Marinela Elena Filip (marispsy)
O gustare dulce pentru Dragobete

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?