Timp de preparare: 55 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 300g sparanghel
- 40 g.unt,
- 1ceapa medie
- 4 dl. supa de legume,(poate fi si din cubulet),
- 30g.migdale feliate,
- 2 cesti de lapte
- 40g. faina,
- frunze de telina verde,
- sare,
- 1/2 lingurita cimbru,
- piper alb macinat;
Mod de preparare:
1.Se spala sparanghelul, se taie 2 cm.din fiecare bucata(varfurile) si se pun la fiert in apa cu sare. Resturile de sparanghel se toaca marunt si se fierb in supa. Cand sunt bine fierte, se paseaza manual sau cu mixerul(blenderul).
2.Puneti migdalele uscate la prajit, la foc mediu. Cand s-au prajit, lasa-ti-le sa se raceasca si apoi le taiati pe jumatate.
3.Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa. Se adauga treptat faina, amestecand in continuu.Fierbeti timp de doua-trei minute pana se ingroasa, amestecati cu piureul, adaugati sare, piper si lapte. Se serveste fierbinte cu garnitura de sparanghel si migdale feliate.Insotim supa cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Marinela Elena Filip (marispsy)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei