O prajitura simpla si gustoasa

Timp de preparare: cca 45 minute - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 200 g unt sau margarina,
  • 3 oua,
  • 200 g zahar,
  • esenta sau un plic de zahar vanilat,
  • 200 g faina,
  • o lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie,
  • 1,5-2 kg prune coapte,
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare:
1.Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul la viteza maxima, se adauga si esenta sau zaharul vanilat, se incorporeaza cate un ou, se stinge amoniacul cu suc de lamaie sau un strop de otet si se adauga si el si la urma se toarna presarata faina. Se omogenizeaza bine amestecul apoi se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetatat cu hartie de copt.

2.Se curata prunele, se spala, se sterg , se injumatatesc apoi se scot samburii.
Prunele se aseaza cu coaja in jos, peste aluatul din tava si se da tava la copt, cca 30 minute, la foc potrivit, pana se rumeneste usor. Se taie prajitura in patrate, dupa ce s-a racit si dupa ce am pudrat-o bine cu zahar vanilat.
Pofta buna!

O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura cu prune.