750 ml iaurt simplu
500 ml frisca Megle
3 plicuri gelatina de la Dr Oetker
600 gr capsuni
zahar dupa gust
Mod de preparare:
Blat Piscot : Separam albusurile de galbenusuri. In galbenusuri punem 12 linguri zahar si il spumam cu mixerul. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma. Adaugam treptat galbenusurile spumate la albusurile batute si amestecam usor pana se omogenizeaza. Intr-un vas punem 12 linguri faina la care adaugam 1/2 plic praf de copt si amestecam . Acest amestec adaugam treptat in compozitia de oua amestecand usor pana se incorporeaza toata faina. Turnam compozitia de piscot astfel rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe care o dam la cuptorul preincalzit. Dupa ce blatul a copt il lasam la racit dupa care il vom taia in doua.
Umplutura : Capsunile spalate si curatate de codite le taiem felii. Cele 3 plicuri de gelatina le dizolvam in 100 ml apa rece. Punem cei 750 ml iaurt intr-un vas mai adanc si incapator, punem deasupra capsunile feliate si adaugam zahar dupa gustul fiecaruia (eu am pus circa 10 linguri de zahar la cantitatea descrisa). Intre timp spumam frisca. Gelatina inmuiata o punem la foc sa se dizolve ( atentie !!! se incalzeste usor ! Nu se fierbe !!! ) dupa care o turnam la compozitia de iaurt si capsuni. Amestecam usor adaugand si frisca spumata. Umplutura astfel obtinuta o turnam peste jumatatea de blat pe care o asezam inapoi in tava in care am copt pandispanul. Acoperim cu cealalta jumatate de blat, iar deasupra glazuram cu ciocolata sau putem presara zahar praf. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore ca umplutura sa se inchege, dupa care putem sa o servim.