Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 1,5 kg carne
- 200 g paine
- 1-2 cartofi (200g)
- 2-3 capatani de usturoi
- 2 cepe
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- sare, piper, condimente pentru chiftele
- ulei pentru prajit, faina
- optional: 1 morcov ras
Mod de preparare:
Se toaca ceapa si se caleste un pic in ulei. Primavara putem folosi ceapa si usturoi verde, chiftelele vor iesi mult mai gustoase!
Se dau prin masina de tocat: ceapa calita, cartofii, carnea, usturoiul si in sfarsit painea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca in compozitie mararul si patrunjelul tocat, sare, piper, morcovul ras si condimentele pentru chiftelute.
Din amestecul de chiftele se formeaza cu mainile umezite in apa chiftele, se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Chiftelele se prajesc pana cand capata culoarea aurie. Pentru chiftele gustoase, folositi multa verdeata proaspata, le va da un gust foarte bun.
O reteta propusa de: maria vochita (MARIIA)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.