Chiftelele sunt un aperitiv care nu poate lipsi de la masa. Le puteti servi si la micul dejun, si le puteti pune la pachet pentru servici sau scoala.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne
  • 200 g paine
  • 1-2 cartofi (200g)
  • 2-3 capatani de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare, piper, condimente pentru chiftele
  • ulei pentru prajit, faina
  • optional: 1 morcov ras

Mod de preparare:

Pentru a prepara chiftele putem folosi carne de porc sau porc amestecat cu pui, eventual carne de vaca.
Se toaca ceapa si se caleste un pic in ulei. Primavara putem folosi ceapa si usturoi verde, chiftelele vor iesi mult mai gustoase!
Se dau prin masina de tocat: ceapa calita, cartofii, carnea, usturoiul si in sfarsit painea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca in compozitie mararul si patrunjelul tocat, sare, piper, morcovul ras si condimentele pentru chiftelute.
Din amestecul de chiftele se formeaza cu mainile umezite in apa chiftele, se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Chiftelele se prajesc pana cand capata culoarea aurie. Pentru chiftele gustoase, folositi multa verdeata proaspata, le va da un gust foarte bun.

O reteta propusa de: maria vochita (MARIIA)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftele din carne.