Raman crocante circa 2-3 ore dupa ce au fost preparate...(eu am facut cateva si cu susan) sunt UN ADEVARAT DELICIU .. POFTA MARE !!!!!!!

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 12 aripioare (aprox 800 gr)
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 1 cana faina
  • 3 lingurite chili pudra (eu nu am gasit chili pudra si am pus un condiment pentru pui foarte bun ...contine destul de multe condimente inclusiv chili si usturoi ...se numeste KAMIS, este in jur de 5 lei, nu este foarte picant, asa ca am mai adaugat si o lingurita cu varf de piper), aroma este superrrrr
  • 1/2 lingurita +1 varf lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider peste noapte...va spun sunt mult mai gustoase daca sunt lasate o seara la macerat....am facut jumatate din cantitate dupa 2 ore si jumatate a 2-a zi...cele de a 2-a zi au iesit mult mai aromate si mult mai gustoase o bunatate.

Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.
In alt bol/cutie cu capac amestecati faina cu chili , 1/2 lingurita sare si 1 varf lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.

Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina.
Am incins bine de tot uleiul intr-un tuci si am scufundat aripioarele in baia de ulei pentru 3 minute.
Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci.

O reteta propusa de: Andreea Mihaela Gheorghe (andreeac85)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Aripioare picante.