O senzatie pentru o masa festiva

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 30 de minute + 60 minute asteptare

Dificultate: ridicata

Ingrediente:

  • 250 g telemea de oi,
  • 2 linguri cu smantana,
  • 4 oua fierte tari,
  • un ou crud,
  • 150 ml ulei,
  • un praf de sare,
  • un praf de piper macinat(eu am folosit piper cu gust de lamaie)
  • 300 g legume fierte(congelate, eu am folosit mazare, porumb, ardei rosu, morcov),
  • o legatura de marar verde,
  • un plic de gelatina granulata(10 g)

Mod de preparare:
1.Legumele congelate se fierb bine cateva minute in apa cu sare, apoi se scurg bine intr-o sita. Se da branza prin razatoare apoi se freaca cu doua linguri de smantana pana obtinem o crema omogena in care adaugam maioneza preparata dintr-un galbenus crud si unul fiert frecate bine cu un praf de sare si ulei, piper si putin marar verde tocat marunt dupa gust. Se topeste gelatina in putina apa rece apoi la bain marie, fara sa fiarba, se lasa sa se racoreasca apoi se adauga in crema de branza, se amesteca bine si se adauga si legumele fierte, racite si scurse bine de apa.

2.Intr-o tavita mai mica se intinde o folie alimentara de celofan, apoi se toarna compozitia de branza si se da la frigider 20 de minute dupa care se scoate si deasupra se presara marar verde tocat fin si ouale fierte lasate intregi si asezate unul langa altul, pe marginea lunga a ruladei, unde vom incepe rularea ajutandu-ne de celofan. Rulada stransa bine se fixeaza cu ceva sa nu se desfaca si se da la rece cateva ore, ideal de seara pana dimineata apoi se taie in felii subtiri care se ver servi ca aperitiv. Sunt absolut delicioase si vor anima masa festiva.

Pofta buna!

O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta festiva.