Un tort delicios pentru zile speciale!

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Componente pentru blat:

  • 13-oua
  • 13-linguri de apa
  • 26-linguri de faina
  • 26-linguri de zahar
  • 2-plicuri de vanilie
  • 1-ligurita de coaja de portocale
  • 1-praf de copt

Pentru crema:

  • 2 budinci;
  • 1 litru lapte,
  • 1 margarina bunica;

Pentru decor:

  • 2 pachete frisca ;
  • 2 pliculete de intaritor de frisca;
  • 1 ciocolata de lapte;
  • bilute argintii de decor

Mod de preparare:

tort aniversarIn primul rind se desparte galbenusul de albus iar albusul se lasa 15 minute la odihna cu un pic de sare dupa care se bate un albus tare adaugind zaharul in ploaie in timp ce batem albusul pe la final. Dupa ce am batut albusul se adauga galbenusul, se adauga apa, praful de copt dizolvat cu un pic de otet, si la final faina amestecand de jos in sus. Se lasa la copt 25-30 minute; se lasa la racit se pot taia trei blaturi, se umecteaza cu un sirop la alegere si se umple cu crema; se decoreaza la alegere. Pofta buna!

O reteta propusa de: Erzsebet Marton (Maria65)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort aniversar.