ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete de tort pentru masa de Revelion

slide-ul 2 / 5
5 retete de tort pentru masa de Revelion: Tort de mere

Tort de mere

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1, 5 kg de mere
  • margarina sau unt
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 14 linguri de faina
  • Zahar vanilinat
  • Esenta rom
  • Un varf de cutit de sare
  • Un pliculet de frisca pentru ornat

Mod de preparare:

Merele se curata de coaja si se scot cotoarele. Se unge o cratita cu unt sau margarina, apoi se asaza merele intregi in cratita. Se baga la cuptor si se tin pana incep sa se inmoaie. Intre timp se prepara compozitia pentru blat.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu sare. Albusurile se bat pana devin spuma, se adauga zaharul cate putin, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, zaharul vanilinat si faina.
Compozitia se adauga peste merele coapte si se baga iarasi la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.(Se incearca cu scobitoarea). Dupa ce s-a copt, tortul se lasa sa se raceasca apoi se insiropeaza cu sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Se orneaza cu frisca.

Voteaza reteta:

Scor: 4 din 7 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 retete de tort pentru masa de Revelion.