Batem ouale cu zaharul pana devin ca o crema apoi adaugam faina si cacao. Coacem la foc mic. Dupa ce s-a racit il taiem in trei.
Untul sau margarina moale il mixam cu zaharul pudra pana devine spumos.
Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata rupta bucatele si cu cele 4 linguri de zahar si vanilia. Cand laptele este fiert adaugam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa devenind ca o budinca. Lasam sa se raceasca .
Cand s-a racit incorporam in crema de unt.
Preparam siropul astfel: caramelizam zaharul, il stingem cu laptele si adaugam pliculetul de capucino. Lasam sa se raceasca.
In forma de tort cu margini detasabile asezam primul blat il insiropam apoi punem jumatate din crema. Procedam la fel cu restul de blat si de crema. Dam la rece.
Punem smantana pentru frisca si o mixam impreuna cu intaritorul de frisca. In functie de marca pe care o folositi e posibil sa trebuiasca sa mai adaugati cateva linguri de zahar pudra. In acest caz veti bate mai intai frisca si cand se intareste adaugati zaharul si bateti in continuare.
Am imbracat tortul in frisca si am dat la rece