O reteta celebra prezentata in detaliu!

Ingrediente pentru 4 portii:

  • boabe de struguri (de la jumatate de strugure)
  • un kilogram de pulpe dezosate de pui
  • 150 gr unt
  • ulei de masline
  • vin
  • o legatura de ceapa
  • o legatura de usturoi verde
  • legume in functie de preferinte
  • sare
  • piper
  • curry
  • cimbru
  • oregano

Se topeste unt in ulei (de masline). Proportia difera in functie de gust

Se prajesc boabele de struguri cu ceapa si usturoi verde taiat mare (cat degetul mare de mare). Ca sa parem savanti, se fac al dente, adica putin nefacute si inainte sa se crape boabele de struguri. Prajirea se face la foc iute. Puteti pune de la inceput sare si piper.

Inainte de a scoate strugurii, ceapa si usturoiul, se toarna vinul intr-o cantitate egala cu cea de ulei si unt.

Sosul se lasa la scazut la foc mic. Trebuie sa ajunga la consistenta oului batut. Cel mai simplu, gustati din el.

La cuptor, puneti pulpele de pui dezosate (merge si cu piept, dar nu are prea mult gust). Ungeti pulpele cu ulei si condimentati cu sare, piper, curry, cimbru sau oregano (puneti pe o parte unele condimente si restul pe a doua parte ca sa nu iasa prea aromat). Le langa pulpe puteti pune si alte legume, dovlecei, morcovi, ardei, vinete, conopida sau brocoli (ultimele doua trebuie fierte in prealabil).

Scoateti legumele mai devreme daca se fac inaintea puiului.

Servirea se poate face in doua feluri. Puneti intr-o farfurie o pulpa de pui, legume, struguri, ceapa si usturoi peste care turnati sos. Puteti sa puneti legumele, strugurii, ceapa si usturoi si pulpele taiate cubulete in sos pentru a le reincalzi.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui pierdut in vie.