O reteta sofisticata incredibil de simplu si rapid de realizat!

O reteta sofisticata incredibil de simplu si rapid de realizat invatata de la unul dintre cei mai inventivi bucatari amatori pe care ii stim - Vlad!

Ingrediente:

- 500 gr ciuperci
- 700 gr piept de pui sau pulpe de pui dezosate
- 300 grame de branza telemea/ cascaval
- Doua linguri de smantana
- 2 catei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde
- Vin
- Sare
- Piper
- Curry

Modalitate de preparare

Se calesc ciupercile in putin ulei. Cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa la fiert. Pentru reteta din imagini am folosit ciuperci champignon taiate felii, dar daca as fi gasit as fi folosit cu siguranta pleurotus, care sunt mult mai carnoase si mai gustoase.

Pieptul sau pulpele de pui se taie bucatele si se calesc in ulei. Se adauga si sarea (daca branza este sarata, ai grija la cantitatea de sare pe care o adaugi), piperul si curry. Cand sunt aproape gata, adaugam usturoiul. Apoi adaugam vinul. Apoi se adauga branza data pe razatoare sau taiata cubulete. Pentru reteta din imagine am folosit mai multe tipuri de branza, pentru ca ramasesera prin frigider mici bucatele de care nu se mai atingea niciun membru al familiei :), asa ca am folosit si telemea de oaie si telemea de vaca si cas afumat si o bucatica de cascaval. Daca doriti o reteta mai sofisticata puteti folosi gorgonzola. Dupa ce s-au topit bucatelele de branza adaugati si smantana, sarea, piperul si curry. Si gata!

Se serveste cu piure, cartofi natur sau legume la tigaie.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui cu ciuperci in sos de branza.