Timp de preparare: circa o ora
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2 kg mere curatate de coaja si taiate sferturi/bucati mari
- 6 oua
- 4 linguri de zahar tos
- 6 linguri zahar pudra
- 150 gr unt
- 6 linguri de faina
- 5 plicuri de zahar vanilat
- Coaja de la o lamaie
- Un plic de praf de copt
- 150-200 gr stafide/ alte fructe confiate
- Un praf de sare
Doua linguri de zahar tos se caramelizeaza in cratita in care vom face tortul. Dupa intarirea zaharului caramelizat, se aseaza feliile de mar in cratita, se presara scortisoara (dupa gust), doua linguri de zahar tos si 150 gr unt (taiat in feliute subtiri). Cratita se da la cuptor timp de aproximativ 30 de minute pana cand se inmoaie merele. Pentru blat vom face o coca de pandispan din 6 albusuri batute spuma, 6 linguri de zahar pudra, 5 pliculete de zahar vanilat, un pliculet de praf de copt, un praf de sare, coaja de la o lamaie, 6 galbenusuri si 6 linguri de faina (in aceasta ordine).
Se scoate cratita din cuptor, se toarna compozitia de pandispan, se presara stafide pe toata suprafata si se da din nou la cuptor aproximativ jumatate de ora. Cand este copt pandispanul, se pune deasupra un platou mai mare decat cratita in care a fost copt si se rastoarna dintr-o miscare rapida.
Tortul poate fi ornat cu gelatina pentru prajituri sau cu frisca.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor