Pregatim masa de lucru cu putina faina. Incepem sa intindem coca de la mijloc sau intr-o forma circulara, pana cand acesta are un diametru de aproximativ 15-20 cm. O dam cu putina faina si se acopera imediat cu un prosop. Se repeta exact la fel cu coca ramasa.
Pasul 7: Se umple calzone-ul nostru :)
Impartim in mod egal branzeturile. Incepand cu mozzarella, punem pe jumatate din aluat, asigurandu-ne ca exista un mic spatiu intre branzeturi si marginea de aluat. Se repeta alceas' lucru si cu cealalta jumatate de aluat. Vom pune ricotta/urda peste mozzarella, pe ambele baze, adaugam ciuperciile iar in partea de sus a branzeturilor se presara cimbru,sare si piper...
Pasul 8: Inchidem calzone-ul
Periem mtarginile de aluat cu putina apa. Vom lua marginile si cu atentie il vom trece peste umplutura.
Pentru a sigila bine folosim o furculita, cu care apasam de-a lungul marginii lasand o impresie de linii paralele.
Pasul 9.
Scoatem tava din cuptor..
ATENTIE la degete sa nu ne ardem..este :FIERBINTE!
Presaram faina de porumb pe partea de sus .. Acest lucru (faina de porumb) previne lipirea calzone-ului de tava. Vom aduga preparatul nostru pe tava incinsa cu ajutorul unei palete. Mai coacem pentru aproximativ 10-15 minute sau pana cand coaja este de un maro auriu.
Pasul 10: Servirea
Odatã coapte, scoate-le din cuptor. Le vom da generos cu ulei de masline, pentru a umezi si a se adauga o nota de aroma. Se presara cu un pic de branza parmezan rasa si servim imediat!
Am muncit mult..dar rezultatul este pe masura..
S-avem pofta!
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară