Intodeauna cand vine frigul afara ma gandesc la acesta ciorba cu aroma de tarhon..este delicioasa! Cum ar zice mama: "te linisteste si-ti da o stare de bine".

Intodeauna cand vine frigul afara ma gandesc la acesta ciorba cu aroma de tarhon..este delicioasa! Cum ar zice mama: "te linisteste si-ti da o stare de bine". Daca-mi permiteti am sa-i zic mamei "La multi ani!"

Timp de preparare: 40-50 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • o casoleta oase de porc afumate (am gasit la Auchan unele la casolteta fff.bune)
  • o ceapa alba
  • o lamaie
  • fidea mica
  • smantana
  • doua galbenusuri
  • tarhon
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
1.Se pun oasele la fiert cu o ceapa taita marunt..
Cand sunt fierte le scoatem afara si indepartam carnita de pe os. Vom adauga toata carnita rezultata in oala ..
2.Vom adauga fidea, iar cand acesta este fiarta intr-un BOL vom bate galbenusurile cu zeama de lamaie, smantana(o cutie mica) si se amesteca incet-incet cu zeama din oala.... (ne ajuta sa nu se branzeasca cand vom pune compozita in ciorba, intodeauna cauta smantana cu continut ridicat de grasime - cel putin 25%)
3.Adaugam totul in oala si dam un clocot amestecand continuu ..
4.La final se toaca tarhon pentru aroma...
5.Se adauga sare si piper dupa gust...

Pofta mare!

O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de tarhon cu fidea.