5 retete de sosuri

Sos de branza

Sos de branza

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 100 g mozzarella
  • 100 g branza cu mucegai
  • 50 g cascaval
  • 5- g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper
  • un praf de nucsoara

Mod de preparare:

Untul se topeste intr-o tigaie. Se adauga faina si se amesteca rapid sa nu se formeze cocoloase. Se stinge cu laptele, dupa care se adauga branzeturile taiat in cubulete. Se condimenteaza si se serveste cald cu paste.

Sos de mustar

Sos de mustar

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 250 g smantana degresata
  • 4-6 linguri de mustar
  • 3 catei de usturoi tocati marunt de tot
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet balsamic alb

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele si se freaca bine pana se obtine o pasta omogena.Se da la frigider cateva ore. Se foloseste la salata, legume si carne de pui

Sos de curry

Sos de curry

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 1/2 ardei iute
  • 1/2 lingurita de curry
  • 3 linguri bulion
  • sare

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga putin apa, ardeiul tocat cat mai marunt si condimentele. Dupa cateva clocote, se adauga bulionul, o cana cu apa si se lasa la fiert 30 de minute. Sosul se potriveste perfect la orez sau mancare din carne alba.

Sos de usturoi

Sos de usturoi

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 4 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 1 felie de paine alba
  • 2 linguri lapte
  • ulei de masline
  • 3-4 linguri de iaurt
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc

Mod de preparare:

Usturoiul se curata si se piseaza. Paine se rupe in bucati si se inmoaie in lapte. Usturoiul se freaca impreuna cu painea si un praf se sare pana se obtine o pasta. Se adauga uleiul si galbenusurile si se bate cu mixerul, adaugand treptat zeama de lamaie. Se adauga iaurtul si se amesteca bine. Se decoreaza cu frunze de busuioc. Este potrivit pentru preparatele din cartofi, legume fripte, peste si carne.

Sos de rosii

Sos de rosii

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 5-6 rosii
  • 100 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tellna mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 foaie dafin
  • putin cimbru
  • frunze de busuioc
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curata si se spala ceapa, morcovul si telina. Se dau pe razatoare, dupa care se calesc in 50 g unt. Cand sunt rumenite se adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt cimbrul si foaia de dafin. Se fierbe sosul 30-35 minute, apoi se trece prin sita, se adauga zaharul, se potriveste de sare si piper si se mai da in cateva clocote. Se decoreaza cu frunze de busuioc. Se foloseste la preparate din carne de pasare, peste si legume.

 

Sos de branza
Sos de mustar
Sos de curry
Sos de usturoi
Sos de rosii

Rezumat

5 retete de sosuri ce dau aroma si un gust placut mancarurilor!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri