Un interesant fel de mancare cu cartofi!

Timp de preparare:
75 - min

Dificultate:
redusa

Ingrediente:
500g. cartofi,
sare,
1 pui,
2 cepe,
2 linguri ulei+2 linguri de ulei pentru spanac,
2 catei de usturoi,
piper proaspat macinat,
3 oua,
3-4 linguri de faina,
1/2 lingurita boia ;
Pentru sos:
2 linguri faina,
2dl. smantana;
Pentru ornat:
300g. spanac;

Mod de preparare:
1.Cartofii se fierb in coaja ,in apa cu sare si calzi se curata si se dau prin masina de tocat carne.
2.Carnea se dezoseaza si se macina ,apoi se amesteca cu cartofii.
3.Se curata o ceapa , se toaca marunt si , impreuna cu usturoiul zdrobit, se incorporeaza in masa de cartofi.Se sareaza , pipereaza, se adauga ouale si atata faina cat sa se formeze o compozitie ,pe care o lasam la temperatura camerei pentru 30 de minute.
4.Cealalta ceapa se curata , se toaca si se caleste in 2 linguri ulei,se presara boiaua, se adauga oasele de pui si 1l. apa.Se sareaza si se fierbe 15 minute.Cu mainile ude se formeaza galuste rotunde din compozitia de cartofi si carne de pui si se pun la fiert in supa de mai sus.
5.Se scot oasele si galustele fierte ,iar in supa ramasa se adauga smantana amestecata cu faina .Se obtine un sos ,pe care il servim pe langa galuste .Intre timp, se spala spanacul si se caleste in 2 linguri de ulei.Se serveste alaturi de galustele de cartofi si sos.Un vin alb sec merge cu acest preparat.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Galuste de cartofi cu carne de pui.