40 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
340g.unt,
700g.zahar,
2 galbenuse,
1 lingurita suc de lamaie,
1 lingurita suc de portocale,
1 albus de ou,
420g.faina,
nuca macinata si fructe uscate,
sare;
Mod de preparare:
1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
2.Se acopera cu folie de aluminiu o tava si se unge cu unt.
3.Intr-un castron, se amesteca untul cu zaharul pana cand zaharul se topeste si compozitia devine albicioasa.Se adauga galbenusurile si se amesteca in continuare pana se obtine o masa omogena.
4.Se adauga sucul de lamaie si cel de portocale,se amesteca incet, apoi se incorporeaza faina si sarea.
5.Se aseaza compozitia in tava unsa cu unt si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.
6.Cu o pensula se unge aluatul cu albus de ou ,se presara nuca macinata si fructele uscate si se pudreaza totul cu 2 linguri de zahar.Se coace 25 minute , la 180*C.Se opreste focul, se deschide usa cuptorului si se lasa prajitura inca 15 minute in cuptor.Dupa ce se raceste putin, se taie in patrate.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei