Este o combinatie interesanta!

Timp de preparare:
110 - min

Dificultate:
medie

Ingrediente:
(pentru 12 felii):
70-80g.fistic ,
200g. masa de martipan,
10foi sau 30g. gelatina,
1,2kg. mere acrisoare,
3 linguri suc de lamaie,
1,25 dl. suc de mere,
280g. zahar,
4 oua,
4 linguri apa minerala,
80g. faina,
80g. amidon alimentar,
1 1/2 pachet de praf de copt, 250g. frisca,
1 praf de vanilie,
40g. afine sau coacaze(congelate sau uscate de la magazinele "Natura"),
2 linguri zahar praf;

Mod de preparare:
1.Fisticul macinat se amesteca cu masa de martipan si se pune in folie de aluminiu.Se curata merele si se taie in cubulete si se stropesc cu suc de lamaie.Sucul de mere se pune la fiert cu 120g. zahar,se aduga merele si se continua fierberea 3-4 minute.Se lasa sa se racoresca cca.5 minute.In compotul de mere se adauga 6 foi de gelatina, dizolvate in prealabil si , dupa ce s-a mai racit, se pune in frigider.
2.Se separa ouale.Albusul se bate spuma cu apa minerala , se adauga 150g. zahar,apoi se incorporeaza galbenusurile si faina amestecata cu amidonul alimentar si praful de copt.Compozitia se rastoarna intr-o tava de 32/36cm. , captusita cu hartie de copt.Se coace 10-12 minute.Se rastoarna pe un servet umed de bucatarie,presarat cu zahar praf si se ruleaza.
3.Se bate frisca cu praful de vanilie ,se adauga restul de gelatina dizolvata, potrivit instructiunilor de pe pachet, precum si afinele sau coacazele.
Pe planseta infainata se pune masa de martipan si se modeleaza o forma de 32/36 cm.Aceasta se aseaza peste piscot,urmeaza frisca , apoi merele , se ruleaza din nou si se presara cu zahar praf.Din restul de martipan se fac forme de mar cu care se orneaza rulada.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Rulada cu mere si martipan.