O reteta deosebit de gustoasa.


Ingrediente:

  • 8 felii de cozonac simplu,
  • 4 smochine verzi,
  • 2dl. frisca,
  • 120g.zmeura(congelata),
  • 3 linguri miere de salcam,
  • 20g.unt,
  • 20g.zahar praf;

Mod de preparare:

1.Se decupeaza rotocoale din cozonac cu diametrul de 5 cm, se ung cu unt ,se presara cu zahar praf si se prajesc.
2.Li se taie varful smochinelor, apoi se feliaza de 1/2 cm. grosime.
3.Se bate frisca cu o lingura de miere si se pune in aparatul special de ornat.
4.Se aseaza peste cozonac o rotocoala de smochine, frisca,apoi zmeura (pe care am impartit-o in 8 portii),din nou o rotocoala de smochina,frisca ,apoi o rotocoala de smochina , frisca si se orneaza fiecare cu varful de smochina, asa arata ca un turnulet, de unde si denumirea desertului.Se stropesc cu miere si se servesc.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Turnulete de smochine cu zmeura.