Baclava

Ingrediente
1 pachet de aluat de multistraturi cumparat
1 cutie margarina
300 g nuci
150 g zahar
150 g alune taiate marunt
pentru sirop:
750 ml apa
750 ml zahar
Mod preparare
Intr-o tava unsa cu margarina se pune un strat din aluat, apoi se unge aluatul si se adauga alt strat (aproximativ 4-5 straturi).
Pentru compozitie se pun in blender: nucile, alunele, 150 g zahar si adauga si putina scortisoara. Crema obtinuta se pune in tava si peste se pun alte 4-5 straturi de aluat.
Se pregateste si un sirop care trebuie sa fiarba pana devine putin gros.
Tava se baga la cuptor aproximativ 6-7 minute. Dupa ce s-a racit siropul se toarna peste baclava.
Se baga la frigider si se serveste.
Pofta buna!
Sursa: Delly.ro
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- aluat foietaj
- baclava
- bucatarie
- dulciuri rapide
- retete culinare
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare