O reteta usoara si fara riscuri.

Ingrediente:

  • 10 kg gogosari
  • o telina cu frunze
  • conopida - optional
  • 500 gr zahar
  • 400 gr sare
  • foi de dafin, piper boabe
  • 2 l de otet
  • hrean

Mod de preparare:

Se spala gogosarii si se taie, conopida se rupe buchetele, si telina spalata cu radacina taiata felii subtiri si frunzele intregi se pun intr-un vas mai mare (oala, borcan etc.). Peste ele se pun zaharul, sarea, dafinul, piperul si otetul . se amesteca usor si se lasa acoperiti 24 de ore, mestecand din cand in cand.

A doua zi (deja se pot manca) se aseaza in borcane incepand cu telina si hreanul si terminand la fel, apoi se umplu cu zeama lasata (nu va fie frica ca nu ajunge pentru ca intotdeauna ramane), se leaga ... si pofta buna
Reteta se poate adapta si pentru mai putine kg, eu am facut din 3 kg, iar otetul ramas este foarte bun la salatele orientale.

O reteta propusa de: Arsenie Nicoleta (arsenita)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gogosari in otet (fara apa).