Pentru un pranz de duminica este delicios!

Timp de preparare:

3 h 30 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):

  • 1 lingura ienibahar boabe,
  • 3 ardei iuti uscati,
  • 2 foi de dafin,
  • sare,
  • 2 cepe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 2 lingurite cimbrisor tocat,
  • piper,
  • 4 cotlete de porc cu os a 200g fiecare,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 lingura zahar brun,
  • 250ml. suc de portocale,
  • 3 linguri gem de portocale,
  • 1-2 linguri sos de soia;

Mod de preparare:

1.Intr-o tigaie de teflon se prajesc boabele de ienibahar.Se lasa pana incep sa emane un miros puternic.Atunci, se pun intr-o piulita si se zdrobesc impreuna cu ardeiul iute uscat,cu foile de dafin si sare.

2.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt,apoi se amesteca cu zaharul, cimbrisorul ,sare , daca este nevoie, si piper.

3.Carnea se spala , se usuca cu un servet de bucatarie si se freaca cu jumatate din cantitatea de amestec de ceapa si celelalte ingrediente.Se pune la rece pentru 3 ore.

4.Se prepara sosul:intr-o lingura de ulei se pune restul de amestec de ceapa si se caleste 5 minute.Se adauga sucul de portocale,gemul de portocale si se lasa sa dea in clocot,apoi , pe foc mic, se fierbe 10 minute.Se incorporeaza sosul de soia,sare , piper si se pune la rece.

5.Se incalzeste gratarul si se unge cu 2 linguri de ulei.Se pune carnea pe gratar si timp de 20 de minute se frige, intorcandu-se pe toate partile .

6.Pe un platou se aseaza cotletele de porc,se orneaza cu cimbrisor verde si se serveste cu sos de portocale, legume la gratar , paine proaspata si un vin bun.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cotlet de porc cu sos de portocale.