7 / 10

Pizza Hawaii

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Aluatul:

  • 250 g faina
  • 120 ml lapte 
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 g drojdie
  • 1 varf cutit zahar 
  • 3-4 linguri de apa calduta 
  • sare

Sosul

  • 150 ml rosii din bulion
  • 1 catel de usturoi
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Umplutura:

  • 150-200 g prosciutto 
  • 200 g ananas
  • 125 g mozzarella

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul. Se pune faina intr-un castron, se face o adancitura in centru, in care se pune drojdia amestecata cu zaharul si apa calduta. Se framanta aluatul, se adauga laptele si ulei si se continua framantare pana ce aluatul se deprinde de pe maini. Se lasa sa creasca la loc cald, cam 15-20 dupa care se intinde intr-o tava rotunda, tapetata cu ulei. In timp ce aluatul creste, se prepara sosul. Se pun toate ingredientele intr-un vas, si se face o pasta fina. Prosciutto se taie fasii, mozzarella felli, iar ananasul cubulete. Se intinde sosul de rosii peste aluat, se adauga apoi prosciutto, mozzarella si ananasul. Se da la cuptor, pana se rumeste.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri