4 / 10

Pizza del Sole

Este ceea ce am bucatarit in seara asta si s-a si dus, ca am umplut holul caminului de miros si bineinteles ca s-au gasit pofticiosi care sa-si faca musai de treaba pe la usa mea (si bine au facut :) ).

Am folosit asa: pentru aluat - 300 g faina, 50 ml ulei, un ou, 4 linguri de iaurt normal de gras, un plic de drojdie de 25 g, 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare.
Pentru topping: o rosie, o bucata de ardei rosu, parizer de pasare, sunca de casa, salam sasesc, salam Victoria, sunca de piept de pui, cascaval ras, un sos din ketchup si smantana, masline negre rondele, sare, piper, arome.

Aluatul l-am facut conform retetei din carnetelul meu, adica am amestecat drojdia cu zaharul si cu putin lapte. Am asteptat 10 minute si apoi am framantat aluatul, care a fost moale si nu se dezlipea de pe mana decat cu lingura. Dar prefer sa fac un aluat moale decat sa mai pun faina si sa rezulte o scoarta in loc de pizza.Am lasat o jumatate de ora sa se odihneasca si m-am apucat de taiat salamurile.

Apoi am intins foaie si am pus in tava unsa bine cu ulei, apoi am aranjat ingredientele in asa fel incat sa rezulte niste raze din centrul pizzei alcatuit dintr-un rondel de rosie. Acum, salamurile trebuia sa le trag intr-o tigaie cu putin ulei, dar cum eu am probleme cu stomacul, le-am pus neprajite.
Apoi am imprastiat peste pizza cascavalul ras. Pe deasupra toppingului am pus sosul de ketchup cu smantana iar la urma rondelele de masline. Am dat la cuptorul incins aproximativ 25 de minute, la 180 de grade. Cand nu se mai putea rezista de miros de pizza, am scos si eu tava din cuptor.

Pofta buna! :)

 

Mai multe retete interesante si gustoase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri