Timp de preparare:

30  min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

Pentu 2 persoane:

    1 piept de pui dezosat potrivit 300 g ciuperci proaspete 1 cutie de 250 g samantana grasa 1 ceapa mare 1 paharel vin alb sec (optional) 1 paharel supa de pui/legume 1 lamaie piper proaspat macinat marar


Mod de preparare:

Intr-o tigaie spatioasa se caleste ceapa solzisori in cateva linguri de ulei de masline. Ciupercile proaspete se curata si se taie in felii nu foarte subtiri (deoarece oricum se strang la fiert) si se adauga peste ceapa. Se acopera totul cu un capac. Taiati apoi pieptul de pui cubulete si adaugati-l. Dupa ce totul s-a rumenit putin se adauga vinul.

O data evaporat vinul se adauga smantana si supa. Se pierbe pana ce smantana se ingroasa ca o ciulama. Se adauga si zeama de lamaie, piperul si se mai lasa cateva minute. Se opreste focul si se adauga si mararul proaspat tocat.

Ca si garnitura pentru

puiul cu smanatana

, ideali sunt cartofii nature cu unt sau un orez in alb.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Serban Gabriela (Gaby211081)