Ptr. aprox.30 borcane:
- 1 kg de ceapa
- 2 kg morcovi
- 10 kg vinete
- 3 l suc de rosii (bulion)
- 1,5 l ulei
- 5 kg gogosari
- 5 kg.ardei verde
- 5 kg ardei capia
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele,ardeii,gogosarii se coc si se curata.
Ptr. a-mi usura munca le coc pe rand,le curat,le las la scurs si le congelez.
Cand ma hotarasc sa prepar zacusca le dezghet cu o zi inainte si le las la scurs.
Ceapa si morcovii se taie in bucati si se vierb in apa.
Se scurg si se lasa la racit.
Vinetele,gogosarii,ardeii,ceapa si morcovii se toaca si se pune la fiert.
Separat se pune la incalzit uleiul intr-o cratita si se pune cate putin in compozitie in timp ce fierbe la foc foarte mic.Se amesteca mereu cu grija pentru a nu se prinde.
Se pune sare dupa gust,piper macinat si cateva foi de dafin.
La sfarsit se adauga si sucul de rosii sau bulion.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga foarte bine. Compozitia se pune in borcane, de preferat mai mici cu capac , se astupa foarte bine . Eu borcanele si capacele le tin ininte cateva minute in cuptorul putin incalzit.Se pun intr-o patura pana a doua zi.
La aceasta reteta este mai mult de muncit dar este foarte gustoasa.Grija sa nu puneti mai mult ulei...
Pofta buna!
O reteta propusa de: Zaharie Angela (angizah)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.