Ptr. aprox.30 borcane:
- 1 kg de ceapa
- 2 kg morcovi
- 10 kg vinete
- 3 l suc de rosii (bulion)
- 1,5 l ulei
- 5 kg gogosari
- 5 kg.ardei verde
- 5 kg ardei capia
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele,ardeii,gogosarii se coc si se curata.
Ptr. a-mi usura munca le coc pe rand,le curat,le las la scurs si le congelez.
Cand ma hotarasc sa prepar zacusca le dezghet cu o zi inainte si le las la scurs.
Ceapa si morcovii se taie in bucati si se vierb in apa.
Se scurg si se lasa la racit.
Vinetele,gogosarii,ardeii,ceapa si morcovii se toaca si se pune la fiert.
Separat se pune la incalzit uleiul intr-o cratita si se pune cate putin in compozitie in timp ce fierbe la foc foarte mic.Se amesteca mereu cu grija pentru a nu se prinde.
Se pune sare dupa gust,piper macinat si cateva foi de dafin.
La sfarsit se adauga si sucul de rosii sau bulion.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga foarte bine. Compozitia se pune in borcane, de preferat mai mici cu capac , se astupa foarte bine . Eu borcanele si capacele le tin ininte cateva minute in cuptorul putin incalzit.Se pun intr-o patura pana a doua zi.
La aceasta reteta este mai mult de muncit dar este foarte gustoasa.Grija sa nu puneti mai mult ulei...
Pofta buna!
O reteta propusa de: Zaharie Angela (angizah)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei