Avem nevoie de:
- 1 cutie frisca de 500 ml
- 1 cutie de lapte condensat indulcit de 400g
- 1 bucatica de baton de vanilie(in lipsa-zahar vanilat)
- 100 g ciocolata menaj(amaruie)
Diverse:
- forma de chec pe care o bagam la congelator inainte sa ne apucam de treaba
- un ibric pentru topit ciocolata pentru Bain-Marie
- o cratita pentru Bain-Marie
- hartie de copt
- o pensula/spatula pentru intins ciocolata in fashii subtiri pe hartia de copt-folie transparenta pentru imbracat forma de chec
Mod de preparare:
Intr-un castron se goleste laptele condensat,se amesteca cu putina frisca lichida si cu vanilia si se pune la Bain-Marie pana se omogenizeaza si se incalzeste. Il lasam la racit,intre timp punem pe Bain-Marie ciocolata la topit,taiem 4 fashii de hartie de copt un pic mai mari decat tava de chec,iar cand ciocolata s-a topit o intindem cu pensula,apoi netezim cu o spatula(dar numai daca avem chef)si punem fasiile la congelator,orizontale.
Batem frisca intr-un castron Adaugam maglavaisul cu lapte condensat si amestecam bine crema obtinuta,intai cu mixerul,apoi cu o spatula.Am gustat,nu era exagerat de dulce,era numai bine. Scoatem tava de chec de la congelator si o imbracam cu folie transparenta.
Scoatem foile de ciocolata din congelator si le tinem la indemana.In tava de kek turnam un pic de crema,apoi punem o foaie de ciocolata deasupra. Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie.Nu conteaza daca se rupe,sau daca nu va ies foile egale ca la tort,ca nu e tort.Important e sa aveti straturi si sa faca "crock" cand o taiati...altfel nu e Viennetta
Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata. Am servit-o cu cirese,fructe proaspete,bilute colorate.
Pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com puteti descoperi mai multe retete delicioase