Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat in doua. Intre timp, albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma, adaugand treptat 2 linguri de zahar si un praf de sare. Spuma trebuie sa fie foarte bine batuta si zaharul complet dizolvat. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugati usor cu lingura din spuma de albus si se pun „galustele” la fiert in lapte. Laptele trebuie sa fiarba la foc scazut. Dupa 2 minute de fierbere, “galustele” de spuma se intorc cu atentie, ca sa nu se rupa si se mai fierb inca 2 minute, dupa care se scot intr-un vas, iar laptele in care au fiert sa lasa putin la racit si se strecoara printr-o sita, daca au mai ramas bucati de albus. Amestecati cele 8 galbenusuri cu 250g zahar, iar crema obtinuta se dilueaza treptat cu laptele strecurat si racit. Amestecati incontinuu pana cand veti obtine o compozitie omogena, care se pune din nou la fiert, la foc mic. Fierbeti 5 minute, amestecand mereu ca sa nu se prinda de vas. Cand incepe sa se ingroase, luati vasul de pe foc si continuati sa amestecati, trebuie sa rezulte o crema mai mult lichida. minute. Se lasa crema obtinuta sa se raceasca si se toarna apoi peste “galustele “ de albus. Dati la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire. Deasupra “galustelor” puteti turna un sos caramel preparat din 50g zahar ars amestecat cu 50g unt si 1 lingura apa.