ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete de aluat pentru pizza

slide-ul 1 / 5
5 retete de aluat pentru pizza: Aluat clasic de pizza

Aluat clasic de pizza

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml+3-4 linguri apa calda
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare:

Amestecati drojdia cu zahar, apoi adaugati 3-4 linguri de apa calda si lingura de faina.Il lasati cam un sfert de ora dupa care adaugati sarea, ulei si 250 ml de faina. Amestecati usor si adauga treptat restul de faina. Framantati aluatul si il lasati sa se dospeasca la cald cam 30 de minute. Dupa ce aluatul a dospit, il impartiti in patru parti, faceti din fiecare cate un bulgaras, dupa care se mai lasa inca 30 de minute. Dupa ce au crescut, se mai framanata o data apoi intindeti foile si le asezati in tava. Adaugati ingredientele preferate si dati la cuptorul incins.

Voteaza reteta:

Scor: 3.69 din 26 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 retete de aluat pentru pizza.