50 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
(pentru 4 portii):
- 30g.stafide,
- 50g.orez cu bobul lung,
- sare,
- 500g.sfecla sau 300g.salata de sfecla din conserva,
- marar,
- 600g.carne de miel(pulpa)sau 400 g.carne tocata de miel,
- 2 oua,
- piper negru,
- 1-2 linguri boia iute,
- 12 catei de usturoi,
- 2-3 dl.lapte,
- 1,5 dl. iaurt natural,
- coaja de la o lamaie taiata fasii,
- 4 linguri ulei ,
- 30g.unt,
- 1-1,5 dl. supa de carne(poate fi si din cubulet),
- 5 linguri otet de vin,
- 3 linguri zahar,
- 1/2 bagheta;
Mod de preparare:
1.Stafidele se pun in apa calduta ,apoi se scurg si se taie marunt.Orezul se fierbe in apa sarata ,se scurge si se lasa sa se raceasca.Sfecla se fierbe in apa sarata , se curata,se taie bucati.
2.Carnea se toaca si se amesteca cu orezul fiert si racit ,cu ouale,stafidele, piperul, ardeiul iute (boia), sare si marar.Se amesteca bine toate ingredientele si se pune compozitia la frigider pentru 30 minute.
3.Se curata usturoiul si cca.15 minute se tine in lapte cald.Iaurtul se amesteca cu coaja de lamaie taiata , se sareaza si pipereaza.
4.Din compozitia de carne tocata se formeaza chiftelute ,pe care le frigem in ulei amestecat cu unt.
5.1-1,5 dl.supa de carne se amesteca cu 3 linguri otet si se pun impreuna sa fiarba.Se pune apoi sfecla taiata ,lasam pe foc 5 minute ;daca este necesar, se sareaza.Zaharul se caramelizeaza si se adauga usturoiul scurs din laptele in care a fiert si dam gust cu 2 linguri otet.
6.Chiftelutele se servesc cu sfecla si cu usturoiul caramelizat ,cu iaurtul amestecat cu lamaie , cu felii de bagheta prajite si un vin rosu sau roze.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro