35 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 1,2 kg.broccoli,
- sare,
- 300g.ciuperci(champignons),
- zeama de la o lamaie,
- 100g.masline umplute cu ardei,
- 2 galbenusuri proaspete,
- 2 linguri mustar(Dijon),
- 1 lingura boia de ardei dulce,
- putin zahar,
- nucsoara proaspat rasa,
- 1/4 l.ulei din sambure de struguri,
- 4 linguri smantana grasa,
- 4 linguri lapte ,
- 2 linguri busuioc tocat,
- 3 linguri unt ,
- 200g. migdale feliate;
Mod de preparare:
1.Buchetelele de broccoli se desfac, tulpina se taie felii.Se fierb 3 minute in apa sarata,se racesc bine , si se lasa sa se scurga.
Ciupercile se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie.Maslinele se taie in doua.
2.Galbenusurile se amesteca cu mustar si cu boia.Se adauga uleiul ,batand compozitia cu telul,apoi otetul, smantana si laptele.
3.Broccoli, ciupercile ,maslinele si busuiocul tocat marunt se pun intr-un castron si se amesteca cu sosul marinat.Salata se aranjeaza pe un platou .
4.Se incinge untul , feliile de migdale se prajesc si se presara peste salata.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie