Reteta este delicioasa.Trebuie insa sa ai rabdare sa o prepari.

Timp de preparare:

60 - min

Dificultate:

ridicata

Ingrediente:

Pentru chiftele
- 1kg cartofi
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 2 cepe
- 2 oua
- 2,3 catei de usturoi(facultativ)
- piper(facultativ)
- 1 cana fain

Pentru "aspic"
-1 morcov
-1 pastarnac
-1 ceapa
-1 patrunjel
-3,4 catei de usturoi
-2,3 linguri amidon
-patrunjel frunze tocat marunt


Mod de preparare:

Pentru chiftele se dau pe razatoare toate legumele.Cartofii se scurg,iar zeama se pastreaza.Se amesteca toate legumele cu ouale si faiana.Se adauga usturoiul si facultativ piper.Se pune la prajit cate o lingura de compozitie sub forma de chiftele,pana se umple tigaia.
Dupa ce s-au prajit se trece la facut "aspicul"
Se face o supa din legume si se scot legumele din ea fara a se lua de pe foc.Se ia zeama de la cartofi si fara a mesteca se scurge cu atentie pentru a ramane pe fund amidonul de cartofi.Acesta se amesteca cu putina apa rece si se toarna in supa care fierbe.In momentul in care se ingroase si are consistenta unei smantani groase se da de pe foc.Daca nu este destul de groasa compozitia se adauga amidonul dizolvat in apa.Cand s-a racorit putin "aspicul" se pune mujdei de usturoi.Pe farfurii se pun cateva chiftele si se toarna aspicul deasupra si se presara patrunjel tocat.

Chiar daca este mai greu de facut merita incercata aceasta reteta.Este o mancare excelenta pentru posturi daca scoatem ouale din compozitie si punem mai multa faina.

O reteta propusa de: Fara Claudia (claudia69)

Citeste si:
Borș de lobodă cu leuștean: rețetă românească pas cu pas
Borș de lobodă cu leuștean:...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri