Timp de preparare:
60 - min
Dificultate:
ridicata
Ingrediente:
Pentru chiftele
- 1kg cartofi
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 2 cepe
- 2 oua
- 2,3 catei de usturoi(facultativ)
- piper(facultativ)
- 1 cana fain
Pentru "aspic"
-1 morcov
-1 pastarnac
-1 ceapa
-1 patrunjel
-3,4 catei de usturoi
-2,3 linguri amidon
-patrunjel frunze tocat marunt
Mod de preparare:
Pentru chiftele se dau pe razatoare toate legumele.Cartofii se scurg,iar zeama se pastreaza.Se amesteca toate legumele cu ouale si faiana.Se adauga usturoiul si facultativ piper.Se pune la prajit cate o lingura de compozitie sub forma de chiftele,pana se umple tigaia.
Dupa ce s-au prajit se trece la facut "aspicul"
Se face o supa din legume si se scot legumele din ea fara a se lua de pe foc.Se ia zeama de la cartofi si fara a mesteca se scurge cu atentie pentru a ramane pe fund amidonul de cartofi.Acesta se amesteca cu putina apa rece si se toarna in supa care fierbe.In momentul in care se ingroase si are consistenta unei smantani groase se da de pe foc.Daca nu este destul de groasa compozitia se adauga amidonul dizolvat in apa.Cand s-a racorit putin "aspicul" se pune mujdei de usturoi.Pe farfurii se pun cateva chiftele si se toarna aspicul deasupra si se presara patrunjel tocat.
Chiar daca este mai greu de facut merita incercata aceasta reteta.Este o mancare excelenta pentru posturi daca scoatem ouale din compozitie si punem mai multa faina.
O reteta propusa de: Fara Claudia (claudia69)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară