Ingrediente:
- 1,5 kg faina buna
- drojdie cat 2 nuci
- 450 g lapte batut
- 50 g unt cu 15o0g ulei incalzit
- nuci
- zece galbenusuri
- 6 albusuri batute f. bine(albusul se pune in nuca cu 75g cacao si 5o de pastile zaharina)
Mod de preparare:
Galbenusurile se bat cu o cescuta de lapte in care au fost dizolvate zaharina si numai 2 linguri de zahar. Se amesteca laptele batut cu drojdia bine,bine,sare,coaja de portocala, o jum.din uleiul cu unt, se mai pune lapte daca aluatul o cere.
Se face un aluat care creste f.repede si frumos,se umplu cu o compozitie de nuci, cacao, albusuri, pastilele indulcitoare, se fac 3 cozonaci f. mari rulati cu aceasta compozitie.
Se coc 25 min la foc potrivit unsi cu ou sau se pune mac deasupra!
Se pot si impleti...incercati reteta mea!
Pofta buna!
O reteta propusa de Daniela (psihologdana)
Stii o modalitate speciala de a pregati cozonacii? Da click aici si trimite acum reteta ta!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?