IN ACEST ARTICOL:
O reteta de cozonac pentru diabetici. Se foloseste in loc de zahar, pastile de zaharina sau sucrazit.

Ingrediente:

  • 1,5 kg faina buna
  • drojdie cat 2 nuci
  • 450 g lapte batut
  • 50 g unt cu 15o0g ulei incalzit
  • nuci
  • zece galbenusuri
  • 6 albusuri batute f. bine(albusul se pune in nuca cu 75g cacao si 5o de pastile zaharina)

Mod de preparare:


Galbenusurile se bat cu o cescuta de lapte in care au fost dizolvate zaharina si numai 2 linguri de zahar. Se amesteca laptele batut cu drojdia bine,bine,sare,coaja de portocala, o jum.din uleiul cu unt, se mai pune lapte daca aluatul o cere.

Se face un aluat care creste f.repede si frumos,se umplu cu o compozitie de nuci, cacao, albusuri, pastilele indulcitoare, se fac 3 cozonaci f. mari rulati cu aceasta compozitie.
Se coc 25 min la foc potrivit unsi cu ou sau se pune mac deasupra!

Se pot si impleti...incercati reteta mea!

Pofta buna!

O reteta propusa de Daniela (psihologdana)

Stii o modalitate speciala de a pregati cozonacii? Da click aici si trimite acum reteta ta!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri