E o reteta simpla si delicioasa.

Timp de preparare:

1 - ora

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

-350gr faina
-3 linguri zahar
-1 ou
-1 pachet de margarina Unirea
- drojdie jumatate de nuca
-100gr lapte
-putin amoniac
-mirosuri:vanilie,scortisoara,lamaie
crema;
-200gr.nuci
-200gr.zahar pudra
optional se foloseste 1borcan de gem(prune e mai vascos)
-glazura:150gr.zahar
-3linguri cacao
-3linguri apa

Obs: se pun in vas toate concomitent, cand a devenit compozitia vascoasa se da de pe foc si se toarna fierbinte peste prima foaie.

Mod de preparare:

Se amesteca oul cu zaharul si cu margarina ,se adauga laptele, drojdia dizolvata in putina apa calda,amoniacul stins cu otet,mirosurile si in final se incorporeaza faina rezultand un aluat.Se imparte aluatul in 3 parti egale cat decat.

Se tapeteaza tava cu faina dupa ce in prealabil a fost unsa cu ulei si se intinde prima foaie obtinuta,peste care se adauga crema obtinuta, repetandu-se operatia si pentru celelalte foi.
Dupa ce sta la cuptor pana se rumeneste se scoate si se lasa la racit,cand e rece se toarna glazura
Se taie de preferinta romburi.

Pofta buna!


O reteta propusa de: Condruz Nicoleta (tury)

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri