Ragout din carne de cerb cu vin rosu

12:01, 15 Ianuarie 2008 publicat în Retete culinare

Este o reteta delicioasa pentru amatorii de vanat.
Este o reteta delicioasa pentru amatorii de vanat.

Dificultate:
medie

Timp de preparare:
70 min

Ingrediente:

(pentru 4 persoane)
600g.carne de cerb(cotlet fara os),
3linguri unt,
sare,
piper proaspat macinat,
50ml.otet balsamic,
500ml.supa de vanat sau de vitel,
200ml.vin rosu,
Pentru garnitura:2-3 linguri unt,
100g.slanina afumata,
150g.ciuperci,
100g.ceapa fin tocata;


Mod de preparare

1.Carnea se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie,apoi se taie in cubulete de 3 cm.Intr-o tigaie punem 2 linguri de unt, si, cand este fierbinte, punem carnea.Saram si piperam.Cand este rumenita pe ambele parti, adaugam otetul balsamic, apoi supa si vinul.Lasam sa fiarba 20 minute.

2.Intr-o alta tigaie punem 2 linguri de unt si, cand este incins, adaugam slanina afumata taiata cubulete.Scoatem slanina, si , in grasimea ramasa, calim ceapa, apoi ciupercile.(pot fi din conserva).Daca este necesar , mai adaugam putin unt.

3.Dupa ce carnea s-a patruns, se scoate cu o spumiera din tigaie si se tine la cald.Jiul in care s-a fript carnea se pune peste ciupercile amestecate cu slanina fripta si ceapa calita.Se amesteca bine, se mai adauga o lingura de unt, sare si piper dupa gust.In acest sos se pune carnea, se lasa sa dea 2-3 clocote si se serveste bine "udata"cu vin rosu.

O reteta propusa de Vekas Maria


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri