Dificultate:
redusa
Ingrediente:
200gr. ciuperci 200gr.amestec de legume calit(mazare, morcovi taiati cubulete, conopida si broccoli fiert in prealabil),100gr. margarina, sucul de la 1/2 lamaie, sare,piper, 1 manunchi de patrunjel verde tocat marunt, 4dl. apa, 2 dl. frisca pentru gatit, 2 castraveciori acri, 2 oua fierte, 2 rosii mici, 4-5 rondele de lamaie, cateva masline, 2 lingurite gelatina;
Pentru sos:2dl. vin alb, 2dl. smantana, 1 lingurita mustar, sare, piper, putin zahar;
Mod de preparare:
Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata in apa rece.Cealalta 1/2 din gelatina se inmoaie si se repartizeaza in 6 boluri.Pe fundul bolurilor , care trebuie sa fie rotunde, se aseaza felii de castravete si rondele de oua fierte, compozitia de legume, din nou gelatina si asezam bolurile pe o tava ,pe care o introducem la frigider.
Inainte de servire, se rastoarna continutul bolurilor pe farfurii, pe care le ornam cu felii de rosii, rondele de lamaie si masline.
POFTA BUNA!!!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei