Ingrediente
- ½ kg de faina
- 40 g drojdie
- 50 g caise uscate taiate marunt
- 100 g zahar
- 1/8 litri de lapte
- 2 oua
- 100 g cocos razuit
- 150 g unt
- 50 g alune taiate marunt
- 100 g martipan
- 100 g fulgi de cocos prajiti
- 50 g fulgi de cocos
- 100 ml smantana pentru frisca
- 100 g unt lichid
Faina se pune intr-un castron . Drojdia se amesteca bine cu o lingurita de zahar si o lingura de lapte. Se face loc in mijlocul castronului si se toarna amestecul in castron. Se ia putina faina de pe marginea castronului si se amesteca bine. Se lasa la loc cald timp de 15 minute.
Se adauga apoi tot laptele, zaharul, ouale si cocosul si se formeaza un aluat omogen. Intregul aluat se mai lasa la cald timp de 45 de minute.
Cuptorul trebuie sa fie bine incins inainte de a baga checul.
Se formeaza o umplutura din alune, caise, martipan, fulgi de cocos si smantana.
Aluatul se intinde bine si compozitia pentru umplutura se pune pe mijloc. Aceasta se acopera prin presarea laturilor.
Tava se tapeteaza cu hartie de coptsi se tine la cuptor timp de 40 de minute.
Dupa ce este gata se da cu unt lichid si se presara si cu fulgi de cocos prajiti.
Pofta dulce!
SARBATORILE DE IARNA se apropie. Daca doresti sa afli o reteta anume da click aici si spune-ne ce reteta de sarbatori te-ar interesa. De asemenea, poti trimite chiar tu o reteta prin optiunea trimite reteta.
COMUNITATEA DELLY
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea DELLY!
Da click aici pentru a ne trimite sugestiile si parerile tale
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară