Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri cu zahar
- 4 linguri de faina
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- zahar pudra
- cacao
- coaja de lamaie rasa
- visine/stafide/nuca la alegere
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenus. Albusul se bate pana cand devine tare. Se adauga treptat zaharul.
Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, incet ca la maioneza dupa care se adauga praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom si albusurile.
Se amesteca pana la omogenizare.
Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune jumatate din compozitie peste care se adauga nuci sau stafide sau visine din visinata.
Se adauga cacaua amestecata cu jumatatea de compozitie ramasa.
Se pune in cuptorul preancalzit. Dupa coacere se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
O reteta propusa de:Matilda Mihalcea(M2)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei