Ce parere ai de niste pulpe de pui cu vinete?
Ingrediente

Pentru doua portii (atat gatesc eu de obicei pentru ca sunt doar cu sotul meu) aveti nevoie de doua pulpe de pui, o vanata mai mare, doua cepe, trei rosii potrivite, cativa catei de usturoi, o cescuta de ulei, o lingura de otet, sare, piper, putin cimbru tocat (si marar dupa preferinta).

Mod de preparare

Puneti pulpele intr-o cratita cu apa si putina sare la fiert. Taiati vanata asfel incat sa va iasa cam zece felii potrivit de groase, cam de un centimetru si le puneti intr-un castron cu apa si putina sare.
Intre timp, curatati cepele si le taiati marunt, le puneti in tigaie cu doua linguri de ulei si doua de apa. Cand s-a inmuiat bine ceapa adaugati rosiile decojite si taiate bucatele mici. Lasati sa se omogenizeze bine, adaugati 3-4 linguri de apa, lasati sa mai dea cateva clocote si apoi luati sosul de pe foc. Adaugati un catel de usturoi pisat, putina sare, piper si cimbru dupa gust acoperiti tigaia cu un capac si o lasati deoparte.
Scurgeti vinetele, le uscati cu un prosop de hartie apoi le coaceti pe ambele parti pe gratarul incins. In acest timp pulpele ar trebui sa fie aproape gata. Le scoateti din supa si le prajiti cu 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie cu capac, la foc mic. Din cand in cand sa le stropiti cu 1-2 linguri din supa in care au fiert. Vor fi gata gand devin aurii.
Restul de usturoi il pisati si faceti cu uleiul ramas un mujdei dres cu o lingura de otet.
Cand serviti ungeti farfuriile cu putin mujdei, impartiti feliile de vanata si le asezati pe margine. In mijloc puneti cate o pulpa de pui si stropiti totul cu sos, apoi daca va place puteti adauga putin marar proaspat tocat.
Aceasta retete este delicioasa cu o mamaliguta alaturi.

Pofta buna!

O reteta propusa de Gina

Alte retete pe baza de pui:

Copanele de pui cu legume
Pui cu alune
Pui Vinicius
Pui cu smantana si mamaliguta
Salata din piept de pui
Pui Cacciatore

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri