Ingrediente
- 3 oua
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de zahar
- 2 banane
- 2 portocale
- afine din afinata
- 1 borcan de gem (340 gr)
- 4 linguri de faina
- 2 plicuri de frisca
- 300 ml lapte
- 1 praf de copt, zahar vanilat, esenta de rom
- 1 plic de gelatina, 2 ligurite de zahar
Mod de preparare
Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul pana cand devine tare. Se adauga zaharul treptat.
Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul adaugat ca la maioneza dupa care se amesteca cu faina, esenta de rom, zaharul vanilat si praful de copt.
Se unge tava pentru tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se pune in cuptorul incalzit. Timp de coacere aprox. 15 min.
Se scoate, se pune pe o tava si se unge cu gem. Se acopera suprafata de gem cu felii de banane peste care se pune gelatina.
Separat se bate frisca cu lapte si se pune peste gelatina.
Se orneaza cu felii de portocale si afine.
Are un gust rafinat si un aspect deosebit.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Matilda Mihalcea
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă