Ingrediente
- 3 oua
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de zahar
- 2 banane
- 2 portocale
- afine din afinata
- 1 borcan de gem (340 gr)
- 4 linguri de faina
- 2 plicuri de frisca
- 300 ml lapte
- 1 praf de copt, zahar vanilat, esenta de rom
- 1 plic de gelatina, 2 ligurite de zahar
Mod de preparare
Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul pana cand devine tare. Se adauga zaharul treptat.
Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul adaugat ca la maioneza dupa care se amesteca cu faina, esenta de rom, zaharul vanilat si praful de copt.
Se unge tava pentru tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se pune in cuptorul incalzit. Timp de coacere aprox. 15 min.
Se scoate, se pune pe o tava si se unge cu gem. Se acopera suprafata de gem cu felii de banane peste care se pune gelatina.
Separat se bate frisca cu lapte si se pune peste gelatina.
Se orneaza cu felii de portocale si afine.
Are un gust rafinat si un aspect deosebit.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Matilda Mihalcea
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor
Studiu: Peste o treime dintre gravide nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii. 18% dintre gravidele incluse în studiu au între 13 și 17 ani
Always, un brand P&G, susține și în acest an beneficiarele Asociației Pe Stop, femei din medii defavorizate, cu peste 220.000 de absorbante distribuite gratuit
Legea Dualității: cum integrăm partea luminoasă și pe cea întunecoasă în plan personal și profesional