Ingrediente:
1 pahar (200 ml) cu zahar tos
1 sticla bere 1/2 l
1/2 l - alcool (dublu rafinat- eu am incercat cu palinca)
Mod de preparare:
Se fierbe berea cu zaharul pana scade la jumatate si se ingroasa.
Se ia de pe foc si se lasa 10 min.
Se adauga alcoolul si se amesteca bine pana la omogenizare.
Daca este necesar se adauga dupa gust apa fiarta si racita.
Atentie pentru ca in timpul fierrberii berea se umfla atentie la foc - trebuie sa fie mic - trebuie amestecat pe perioada fierberii!
Se serveste rece cu frunze de menta si lamaie.
In cazul in care se doreste o culoare mai inchisa se foloseste bere neagra sau zaharul se caramelizeaza putin inainte de a adauga berea.
Idei de servit:
- in pahare de sampanie
- cuburi mici de gheata (diverse forme)
- pentru decoratie: feliute de lamaie si lime si frunze de menta
Astept comentarii!
Este foarte aspectuos si gustos, dar ingrasa!
O reteta propusa de Angela Maxim
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară